La campanya “pagesia per al futur” arrenca amb força | La Riuada

8 d’abril de 2013 | LA RIUADA

El matí del passat dissabte 6 d’abril, al bell mig del Parc Fondo d’En Peixo, una cinquantena de persones es reuniren per donar el tret de sortida a la campanya “Pagesia per al futur”. Es tracta d’una iniciativa de la comissió d’Agricultura de la plataforma Delta Viu, que pretén aglutinar tothom qui estigui interessat en fomentar l’agroecologia i la soberania alimentària en l’espai agrari del Baix Llobregat. En una gran rotllana cadascú es va presentar, i allí va quedar palesa la gran diversitat d’orígens i formacions.

Per exemple, trobàvem des d’un criador de cargols vingut de Menorca, a un topògraf especialista en riscos del sòl, passant per tècnics en tractament de residus, ambientòlegs, biòlegs, agrònoms, periodistes, educadors, pedagogs, infermers, cuiners i naturalment, agricultors. També hi havia representants de diversos grups ecologistes i cooperatives de consum de la zona. En un ambient distès però rigorós, cadascú exposà què n’esperava del projecte i què hi podia aportar.

Finalment es concretà la primera acció: l’entrega de més de seixanta cartes, recollides durant un mes, adreçades al president del Parc Agrari del Baix Llobregat, el senyor Joaquim Balsera. En aquest document s’exposa la voluntat d’establir-se com a pagès, i es demana que es posin a disposició dels futurs agricultors les terres del Parc Agrari no explotades actualment. El dia 17 d’abril, en un acte reivindicatiu, es dipositaran les cartes al Consell Comarcal del Baix Llobregat. El maig també estarà ple d’activitat ja que es convocarà una nova assemblea i es farà una excursió per conèixer els espais agraris del territori. Futurs projectes són unes jornades de formació, una escola de pagesos i pastors autogestionada, un centre d’investigació de cultius periurbans i molta pedagogia per assegurar la preservació de tota la riquesa que tenim al delta.

Durant més de tres hores tothom va oferir la seva experiència, el temps disponible i un bon tros d’il·lusió. Ara caldrà veure si és suficient.

Mitjançant La campanya “pagesia per al futur” arrenca amb força.

One thought on “La campanya “pagesia per al futur” arrenca amb força | La Riuada

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s