Manifest

Delta Viu:

Plataforma per la recuperació dels espais naturals

i agraris del Delta del Llobregat

Persones i col·lectius de diferents àmbits i territoris metropolitans, que han treballat plegats durant els últims mesos per aturar l’amenaça d’Eurovegas, MANIFESTEM:

 1. Després de foragitar l’amenaça d’Eurovegas, afirmem que la lluita al Delta del Llobregat continua. El Delta i la Vall Baixa del Llobregat continuen amenaçats per especuladors del sòl i infraestructures, dues bombolles fruit d’un model no superat, el qual ens ha portat a una crisi sense precedents que està generant molt de patiment.
 2. La Plataforma Aturem Eurovegas i el corrent popular d’oposició han plantat cara a les intencions del Govern de la Generalitat de destrossar el territori, demostrant el poder que té la ciutadania unida.
 3. Ens comprometem a defensar el nostre territori: el Delta no es pot permetre perdre un sol pam més quan, amb el 60% de la superfície sota el ciment, està al límit de la seva superivència ecològica.
 4. Rosetta_Stone_BW.jpeg

 5. Fem una aposta per una economia basada a satisfer les necessitats de les persones, no dels mercats, en la solidaritat i no en la competència. Una economia ecològica, en harmonia amb l’entorn natural, justa socialment amb els pobles d’aquí i d’arreu.
 6. Reivindiquem la dignificació de la pagesia, un ofici de sempre imprescindible per a la vida. Cal donar la terra a qui la vulgui treballar, posar en producció els fèrtils camps del Llobregat. Rebutgem qui usa la terra per especular amb la seva destrucció.
 7. Defensem la sobirania alimentària i ressaltem la importància dels aliments de qualitat i proximitat. Per això, apostem per crear circuits curts de venda, perquè el benefici repercuteixi directament a la pagesia, i no als intermediaris i les grans superfícies.
 8. Exigim l’ampliació del Parc Agrari a tots els terrenys agrícoles del Delta i la Vall Baixa i figures de protecció legals que el blindin davant d’altres agressions. Les terres agrícoles són el millor equipament de futur que podem tenir a l’entorn metropolità, la garantia d’alimentació de la població, i l’equilibri territorial entre espai construït i espai lliure.
 9. El Delta és també un espai natural. És un dels tresors de la natura catalana que ha estat massa temps desconegut per bona part de la població i menyspreat per la majoria de governants. Cal prestigiar el seu valor, potenciar-ne el coneixement i gaudi, i garantir una protecció forta de la fauna i flora.
 10. El Delta es un espai amb història. Cal posar en valor el patrimoni arquitectònic, lingüístic i cultural, tot el que forma part de la identitat de la “gent del fang”.
 11. Aquesta és una comarca privilegiada en recursos naturals i humans, amb molta gent que l’estima i està disposada a defensar-la. Tenim el dret a decidir el nostre futur. Lluitem per un Delta Viu!

Desembre de 2012

One thought on “Manifest

 1. Retroenllaç: Un altre món és possible i ara és el moment d’aconseguir-lo: Quarta edició del Fòrum Social Català

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s